Vorbind pentru publicatia canadiana de business Financial Post, Edwards spune a pretul petrolului ar putea ajunge spre 30-40 de dolari barilul. "A mai ajuns la 35 de dolari barilul in 2008 pentru o scurta perioada de timp", a precizat el.
 
"Intr-o anumita perioada pot exista fluctuatii atunci cand preturile variaza sub o cota preconizata" spune Murray Edwards. El precizeaza insa ca daca pretul petrolului ajunge la 30 sau 40 de dolari pe baril, acest lucru ar trebuie sa se produca pentru o foarte scurta perioada de timp.
 
"O buna tema de discutie este unde se stabilizeaza pretul. Daca este vorba despre zona 70-75 de dolari, aceasta nu este chiar rea pentru un echilibru al pretului, o perioada de timp i care se va crea o balanta intre cerere si oferta", spune magnatul canadian.
 
Vineri, pretul petrolului West Texas Intermediate s-a situat in jurul valorii de 66 de dolari barilul, in scadere cu 8 dolari fata de inceputul saptamanii, dupa ce OPEC a anuntat ca va pastra cotele de productie existente si va opera doiar mici ajustari.