Feinman a prezis că este puţin probabil ca mandatul lui Trump să atingă termenul de 16 luni şi 5 zile, cât a  fost cel pe care l-a avut al 12-lea preşedinte SUA, Zachary Taylor, care a murit de o boală digestivă, în 1850.

Ronald L. Feinman a publicat recent o carte despre destinele nefericite ale liderilor  americani. Referindu-se la vicepreşedintele american Mike Pence, care va prelua conducerea dacă Trump pleacă de la Casa Albă, istoicul comentează că "preşedinţia Pence" ca inevitabilă. 

De altfel, într-un articol recent, expertul în istoria contemporană americană a spus că cel mai probabil Donald Trump va fi pus sub acuzare sau forţat să demisioneze în următoarele săptămâni.

Predicţia renumitului istoric vine la scurt timp după ce Casa Albă a recunoscut că în urmă cu câteva săptămâni Michael Flynn nu a spus adevărul despre apelul telefonic avut cu un diplomat rus. Vestea a alimentat speculaţiile privind apropierea lui Donald Trum de Vladimir Putin  şi implicarea Rusiei în campania SUA la prezidenţiale.