Marian Oprișan a vorbit fără menajemente despre noua sa mașină de lux la volanul căreia a fost surpins de un focșănean zilele trecute. Cum autoturismul este unul de lux și costă 150.000 de euro fără dotări suplimentare, Oprișan a fost chestionat de unde are banii pentru o asemnea achiziție. Răspunsul oferit de Baronul de Vrancea a făcut înconjurul presei. El a susținuit că mașina a fost primită în dar de la mama sa, pensionară.

Acum, ANI s-a sesizat și, potrivit unor surse citate de G4 Media, Marian Oprișan va trebui să vină cu explicații detaliate.

Conform jurnaliștilor de la Realitatea de Vrancea, mama lui Oprișan Lucia Gherarde, și-ar fi împrumutat fiul cu 51.000 de euro în 2018, pe lângă „cadoul” pe care spune acesta spune că I l-ar fi făcut – un Ford Shelby de 150.000 de euro. Un prim pas ar fi consultarea declarației de avere a liderului PSD, însă, folosindu-se de noile reglementări în domeniul protecției datelor cu caracter personal, ea a fost anonimizată.

În replica, directorul Fundației Freedom House România, Cristina Guset a susținut că “este o sfidare la adresa inteligenței contribuabililor care-i plătesc salariul și a alegătorilor”. În opinia sa, atât timp cât declarația de avere poate fi consultată pe site-ul ANI, nu este clar de ce ar ascunde-o pe site-ul CJ Vrancea