Michael Carey a fost demis din cauza ‘pierderii încrederii în leadership-ul şi judecata sa’, a declarat un purtător de cuvânt, generalul Les Kodlick.

Această decizie urmează lansării unei anchete a inspecţiei generale a Air Force, demarată în urmă cu câteva luni după informaţii cu privire la ‘conduita inadecvată’ a generalului, a adăugat el.

Demiterea sa intervine la doar câteva zile după cea a numărului 2 al centrului de comandă al forţelor nucleare americane, suspectat de a fi folosit jetoane false de cazinou într-un local din Iowa /centru/.

Purtătorul de cuvânt al US Air Force nu a precizat care sunt acuzaţiile aduse generalului Carey, dar a asigurat că ele nu sunt de natură sexuală sau penală. Faptele au avut loc în timpul unei deplasări profesionale, au adăugat responsabili sub acoperirea anonimatului.

Divizia pe care o conducea ‘continuă să execute misiunea sa de descurajare nucleară 24 de ore din 24 în mod eficient şi sigur’, a subliniat generalul Les Kodlick, asigurând că sancţiunea nu are legătură cu gestionarea Air Force 20.

Comandamentul nuclear american a fost de multe ori criticat în ultimii ani pentru mai multe gafe şi inspecţii neconcludente.

SURSA: Agerpres