Acest raport, care conţine numeroase informaţii neverificate şi care face referire la materiale compromiţătoare despre Donald Trump, în special existenţa unei înregistrări video cu caracter sexual implicând prostituate sau schimbul de informaţii timp de aproape un deceniu cu Kremlinul, a fost publicat marţi de website-ul BuzzFeed.

Documentul de 35 de pagini, despre care Donald Trump a afirmat miercuri că sunt ştiri false şi că aceste lucruri nu s-au întâmplat niciodată, a fost redactat, potrivit WSJ, de Christopher Steele, un director al cabinetului londonez de consultanţă Orbis Business Intelligence pentru care lucrează foşti agenţi secreţi.

Christopher Steele, 52 de ani, a lucrat mai mulţi ani la Moscova pentru MI6 şi se bucură de o bună reputaţie în lumea serviciilor de informaţii, potrivit WSJ care citează un fost agent al CIA.

Un jurnalist al BBC, citând o sursă anonimă, afirmă că mai multe persoane sunt la originea raportului în cauză, şi nu doar fostul agent britanic.

Pe de altă parte, el a dat asigurări că înregistrările există, printre care una audio, pe lângă cea video cu caracter sexual.

Potrivit mai multor media americane, şefii serviciilor secrete americane i-au informat la sfârşitul săptămânii trecute pe preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, pe Donald Trump şi membri ai Congresului că este posibil ca Rusia să deţină informaţii compromiţătoare despre preşedintele ales. Ei le-au prezentat un rezumat de două pagini al acestui document.