Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

„La această oră polițiștii fac demersuri pentru depistarea persoanei respective în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei. A fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Persoana respectivă avea domiciliul pe raza județului Covasna”, a spus Tolvaj Marin.

Întrebată dacă există informații că Olosz ar fi părăsit, deja, teritoriul României, aceasta a spus că nu știe nimic în acest sens.

Fostul senator UDMR și fost preşedinte ANRE Olosz Gergely a fost condamnat, joi, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă.

Instanța a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Alături de Gergely a fost condamnat, la un an și patru luni de închisoare, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale, Ion Bîrcină, pentru cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit s-a precizat că, în perioada mai 2010 – februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul CEZ România SA.