„Îl critic pe președintele Iohannis de ani de zile. Am și candidat împotriva lui în 2019, pentru ca românii să nu mai poată zice că n-au avut de ales. Consider însă intolerabile mojiciile la adresa lui și resping categoric acuzațiile extreme și adesea delirante care i se aduc.

Din păcate, președintele Iohannis pare a fi intrat deja într-o spirală în care orice spune suscită automat rîsete sau revoltă. Unii golani din politica românească au găsit o rețetă simplă pentru adunat like-uri pe Facebook: îl înjură pe Iohannis.

Mîrlănia nu este însă niciodată dovadă de patriotism. Dimpotrivă, ea distruge legătura de fraternitate care trebuie să unească un popor. Este, de fapt, otravă antipatriotică.

Să ne aducem, așadar, aminte de îndemnul lui Iorga: „Să nu fim mojici!” L-a costat viața.

UPDATE 1: Nu accept mojicii și acuzații delirante la adresa președintelui pe pagina mea. Este o chestiune de igienă morală și intelectuală. Nu vă mai osteniți. Dacă asta vreți, puteți să-l înjurați direct pe pagina lui. Eu rămîn cu fermitate și cuviință un critic al neputinței și nepriceperii sale.

UPDATE 2: Unii spun că președintele Iohannis a început și că merită cu vîrf și îndesat să i se adreseze tot felul de insulte. Adevărata întrebare este dacă societatea românească merită să se afunde în mocircla mîrlăniei deșănțate.”, a scris Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Lovitură pentru Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este în corzi după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că strânge semnături pentru suspendarea sa. Liderul AUR, Claudiu Târziu, este de părere că șeful statului a încălcat de mai multe ori Constituția.

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a precizat în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3 că partidul pe care îl conduce strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

”Vom avea discuții cu toți actorii politici importanți în momentul în care vom constata că acest demers trebuie dus până la capăt. Noi am dovedit deja că suntem foarte hotărâți atunci când ne propunem ceva și că suntem în stare să schimbăm percepția publică.

Deocamdată încă mai tragem nădejde că domnul președinte Klaus Iohannis va adopta o atitudine mai potrivită cu statutul domniei sale, și anume că va încerca să fie pe cât se poate de imparțial, obiectiv și responsabil și să procedeze la consultări reale”, a spus Claudiu Târziu.