”Majorarea doar cu 10% a punctului de pensie este neconstituţională! De ce credeţi că vă tot prezint solutii pentru a găsi resurse financiare pentru pensii? Pentru că, spre exemplu, Guvernul nu poate modifica majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Nu se poate modifica procentul de majorare prin OUG pentru că e neconstituţional (a se vedea deciziile CCR pe temă). Majorarile din lege precum şi recalcularile sunt drepturi câştigate. Se minte atunci când se spune că se poate face altceva. Chiar si o alta lege daca vine trebuie să vina cu un nivel superior şi nu unul inferior. Cu siguranta ne va lămuri Curtea Constituţională, dar un lucru e cert şi anume acela că orice diminuare a drepturilor câstigate prin legea 127 este neconstituţională”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Legea pensiilor este organică

”Pe de altă parte, legea pensiilor este lege organică, iar guvernul nu se poate substitui legiuitorului care oricum se va afla în sesiune parlamentară. (a se citi Constituţia României). Se discută intens, dar se discuta în afara sferei constituţionale şi se risipesc prea multe energii, iar aceasta risipă de argumente în dezbatere este inutilă, din punctul meu de vedere, pentru că, oricâte motivaţii s-ar aduce, ele vor cădea la Curtea Constituţionala.

De aceea spun că direcţia ar fi ca cei care răspund de bugetul de stat să caute soluţii pentru a găsi bani, astfel încât acesta cheltuiala să nu se faca din împrumuturi, pentru că nu va exista altă cale decât de a majora punctul de pensie. La tot ce v-am spus mai sus adaug faptul că există bani! Trebuie aduşi la buget! Atât! Mulţumesc!”, și-a încheiat acesta mesajul.