Directorul Apple răspunzător de componentele hardware ale iPhone, Mark Papermaster, a demisionat în urma unor probleme la antena celei mai recente versiuni a aparatului, iPhone 4, relatează International Herald Tribune.

Nu se ştie dacă Papermaster a fost demis sau a renunţat de bună voie la funcţie. Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că funcţia lui Papermaster va fi preluată de Bob Mansfield, vicepreşedinte pe segmentul echipamentelor hardware ale Macintosh.

Mansfield supraveghează deja producţia mai multor tehnologii care intră în componenţa iPhone.
Papermaster a lucrat la Apple din 2008, după o carieră de 25 de ani la IBM, unde a ajuns în conducerea de vârf a companiei.

IBM l-a dat în judecată pe Papermaster la un tribunal federal american, pentru a-l împiedica să lucreze la Apple, pe motiv că acesta a semnat un acord prin care se angaja să nu lucreze la concurenţă. Ulterior, părţile au ajuns la o înţelegere, după ce Papermaster a declarat că nu a dezvăluit secrete comericale.

IPhone 4 include un nou tip de antenă, sub forma unei benzi din oţel care înveleşte aparatul, dar imediat după lansare au apărut probleme de recepţie la atingerea părţii inferioare stângi a telefonului, defect care a devenit o problemă dificilă de imagine pentru Apple.
Ulterior, compania a recunoscut că este vorba de o problemă de software şi a distribuit gratuit huse pentru iPhone, pentru a se evita contactul direct cu antena.