Potrivit Newsweek România acesta ar fi încălcat legea de cel puțin patru ori pentru a putea face rost de o locuință ANL. Sursa anterior menționată a scris că deține toate documentele din dosarul  pe care Stelian Ion l-a depus în anul 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituția responsabilă cu evaluarea solicitanților de locuințe ANL.

Ce s-a descoperit

Investigația sursei menționate arată că deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar.

În plus, deputatul USR a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar.

Mai mult decât atât, Stelian Ion a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut.

Lucrurile nu se termină aici. Din investigație mai reiese că acesta a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

Care este reacția deputatului USR

„TBC-ul pe care l-am avut la 4 ani a lăsat urme severe. Peste acestea, multiplele pneumonii și pleurezii și astmul bronșic mi-au accentuat afecțiunile pulmonare.

Faptul că am practicat sport de performață vreme de 4-5 ani m-a ajutat foate mult, însă fibroza pulmonară este acolo, le pun la dispoziție distinșilor jurnaliști, contracandidaților mei și tuturor comisiilor medicale actele medicale, radiografiile și analizele făcute de-a lungul timpului”, a explicat Stelian Ion.