Cei doi au fost acuzaţi de fraudă, după ce au minţit pentru a primi ajutor de la guvern. Pe lângă cei 1.272 de dolari pe care îi primeau lunar de la stat încă din 2003, Lyudmila şi David au beneficiat şi de sprijin prin intermediul unui program destinat americanilor săraci.

"O persoană poate beneficia de aceste programe numai dacă demonstrează că venitul sau resursele sale sunt sub un anumit nivel. Ancheta a scos la iveală că subiecţii au fraudat sistemul prin denaturarea şi ascunderea unor informaţii esenţiale", a declarat un oficial.

În plus, cei doi îşi petreceau vacanţele în Paris, Moscova sau Republica Dominicană şi chiar contribuiau cu bani pentru diverse cauze caritabile. Reşedinţa de lux în care trăiesc cei doi include un mic parc, grădini şi un ponton pentru bărci.

În documentele depuse pentru a primi ajutor de la stat, Shimonova a declarat că locuieşte împreună cu cei doi copii ai săi şi că toate bunurile sale nu valorează mai mult de 5.000 de dolari. Interesant este că ea nu s-a sfiit să-şi treacă adresa reală în documente. La adresa la care Silverstein spunea că locuieşte se află, de fapt, clinica sa, iar Jaguarul Sedan al său era adesea parcat în curtea vilei de 1,2 milioane de dolari.

Deşi cei doi susţin contrariul, procurorii spun că Silverstein şi Shimonova sunt căsătoriţi.

Pe lânga suma pe care o au de rambursat, guvernul a solicitat ca Shimonova şi Silverstein să fie amendaţi cu 11.000 de dolari pentru fiecare document fals pe care l-au depus.
<object id="null" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" height="360" width="640"> <param value="true" name="allowfullscreen" /> <param value="always" name="allowscriptaccess" /> <param value="high" name="quality" /> <param value="true" name="cachebusting" /> <param value="#000000" name="bgcolor" /> <param name="movie" value="http://swfs.bimvid.com/bimvid_player-3_2_7.swf?x-bim-callletters=KING" /> <param value="config=http://www.king5.com/?j=134943613&ref=" name="flashvars" /> <embed src="http://swfs.bimvid.com/bimvid_player-3_2_7.swf?x-bim-callletters=KING" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" cachebusting="true" flashvars="config=http://www.king5.com/?j=134943613&ref=" bgcolor="#000000" quality="true" height="360" width="640"></embed> </object>

Te-ar putea interesa și: