Bogătaşii rezidenţi au menţionat că nu ştiau nici de datorii, nici de vânzarea străzii. ”Nu pot să-mi permit o casă aici, dar pot să fiu proprietara întregii străzi. Sunt bucuroasă că am strada mea”, a declarat fericită Tina Lam.

Visul cuplului asiatic poate fi un coşmar pentru proprietarii caselor care au plătit milioane de dolari pentru a locui într-una dintre cele mai dorite zone rezidenţiale din San Francisco. Strada privată, care datează din anul 1905,  şi-a schimbat proprietarii în urma unei încurcături biocratice.

Înştiinţările oficiale pentru anumite taxe modice au fost trimise la adresa greşită timp de 30 de ani. Aşadar, asociaţia proprietarilor a ajuns să figureze cu datorii istorice şi oamenii au fost daţi afară din primărie, strada fiind scoasă la licitaţie pe internet.

Proprietarilor celor mai luxoase case din San Francisco s-au trezit că locuiesc pe o stradă deţinută de doi chinezi. Au protestat şi acum încearcă să obţină anularea tranzacţiei.

„Celor bogaţi nu le prea place să vorbească, vor doar să-şi folosească banii că să dea pe toată lumea în judecată”, a afirmat Tina Lam.