Un club exclusivist din SUA, care avea clienti doar dintre miliardari a fost nevoit sa ceara falimentul. Este vorba despre Yellowstone Club, aflat in zona muntoasa a statului Montana. Trebuie doar mentionat faptul ca, printre membri clubului se numara si Bill Gates, iar cotizatia este de 250.000 dolari pe an. Din 1999 pana acum, clubul a strans 340 de membri.

Cu toate acestea, clubul duce lipsa de bani si nu se mai poate sustine. Cu cateva saptamani in urma, conducerea clubului anuntase planuri de extindere in Scotia, Franta, Mexic si pe cateva insule exotice din Caraibe. In actele inaintate de conducerea clubului figureaza datorii evaluate cu o larga aproximatie undeva intre 300 milioane si 1,5 miliarde de dolari si active cu o valoare intre 700 milioane si doua miliarde de dolari. Falimentul a fost declarat simultan de cele patru firme din care este compus clubul: Yellowstone Mountain Club, Yellowstone Development, Big Sky Ridge si Yellowstone Club Construction Company.

Proprietarii clubului sunt doi soti in prezent divortati, Edra si Tim Blixseth. Potrivit situatiei financiare prezentate, proncipalele probleme financiare au aparut in momentul in care cei doi au inceput sa utilizeze bani din firmele pe care le controlau pentru a face achizitii in nume propriu. In plus, tentativa de a vinde clubul pentru 455 milioane de dolari la inceputul acestui an nu a mai fost dusa la bun sfarsit.