Ei bine, seara aceea a fost una foarte plăcută, iar asta în mare măsură și datorită mâncării. În meniul de la „Le Bistro” nu erau numai mici, ci și salată de vinete sau humus, era prin urmare un restaurant cu specific internațional, iar majoritatea lucrurilor mâncate acolo au fost foarte gustoase. În plus, locul fusese renovat recent și era foarte agreabil amenajat.

Le Bistro este parte din complexul Centre Ville din spatele hotelului Radisson. Prin urmare este poziționat cum nu se poate mai bine. Fie că ești prin preajmă cu treburi în timpul prânzului, fie seara după un concert la Ateneu sau la Sala Palatului, locul îți este la îndemână. După câte am văzut nu duce lipsă nici de oaspeți din hotel, lucru care era oarecum lesne de bănuit.

Le Bistro este la rândul lui un complex. Este format din primul nivel, cel de bistrou și bar, și de „Le Bistro Garden” de la etaj, care are un meniu diferit și un concept mai apropiat de cel al unui restaurant cu ștaif, iar vara are acea terasă superbă pe care o poți vedea în curtea interioară a hotelului. De data aceasta vom vorbi despre bistroul propriu zis, un loc pe care l-am vizitat de mai multe ori după prima noastră întâlnire, cea „cu micii”. Locul are o ambianță foarte caldă, este genul acela de local în care ți-ai putea pierde câteva ore seara, cu un pahar de vin in față fără să simți cum trece timpul. Mobilier comod, finisaje lucrate bine, iar liniile clasice și, în același timp, foarte calde ale designului îți dau sentimentul acela de confort pe care eu personal îl caut într-un restaurant. Apoi mai este barul, care arată ca în filme și e foarte bine utilat. Însă trebuie să vă asigurați că cel care vă servește e chiar un barman, pentru că uneori ospătarii își mai bagă nasul printre sticle și pot să-ți strice și un simplu martini.

Revenind la experiența gastronomică, din păcate, micii, salata de vinete, meniul acela simplu și gustos de care m-am bucurat pe vremuri a dispărut treptat-treptat.  Acum Le Bistro este un restaurant cu specific belgian, deși lucrul ăsta nu este comunicat neapărat ca atare. Cert este că felurile simple au fost înlocuite de altele, ceva mai sofisticate și la prețuri care nu mai sunt tocmai de bistrou. Mâncarea nu e rea, dar nici excelentă, însă pe alocuri poți avea câte o surpriză la un preț rezonabil. Locul a rămas la fel de agreabil, serviciul este unul bun, cu siguranță este un restaurant pe care merită să-l încercați în împrejurările pe care le aminteam mai sus sau cu alte ocazii. Și vă mai dau un sfat: intrebați de meniul zilei. Bucătarul, probabil ușor nostalgic, mai strecoară acolo și câte o ciorbă de fasole cu costiță sau un alt fel mai neaoș, mai ieftin și la fel de gustos ca odinioară.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

Din lista de aperitive se disting Pate-ul d’Ardennes cu salată mixtă de murături (28 de lei) și crochetele de cașcaval (26 de lei). Jambonul cu pâine țărănească și murături este fix cum se citește, un fel de sandvici, deci nu vă faceți speranțe deșarte. La felul doi puteți alege puiul Waterzooi cu cartofi fierți, smântână și legume (49 de lei) sau medalionul de porc cu piure și sos de muștar (52 de lei). Dacă în meniul zilei apar chifteluțele marinate și vă încearcă nostalgia după cele gătite în casă nici aici nu vă faceți prea multe speranțe. Cele pe care le-am comandat noi aveau prea multă făină în amestec.

La desert merită să încercați clătitele flambate (25 de lei) sau Vanilla cheesecake (16 lei). Meniul de vinuri nu e foarte diversificat. Pentru un vin alb puteți încerca Rieslingul italian de la Domeniile Boieru pe care nu-l prea găsiți în multe locuri și merită (99 de lei) și pentru roșu vă recomand un vin scump, dar care merită investiția și îl găsești și pe el mai rar în meniuri: un Pinot Noir Comte de Lupe (140 de lei)

Legendă

  • Mâncare: 3 puncte din 5

  • Serviciu: 4 puncte din 5

  • Atmosferă: 4 puncte din 5

Le Bistro Centre Ville
Strada Luterană 2
021.312.70.70, 021.305.38.38