Autorităţile australiene nu au găsit supravieţuitori în urma accidentului aviatic produs marţi dimineaţă la Melbourne, astfel că bilanţul probabil este de cinci morţi, anunţă surse citate de presa australiană.

În centrul comercial Spotlight DFO, pe care s-a prăbuşit avionul uşor, nu s-au înregistrat victime, au transmis echipele de intervenţie.

Avionul, de tip Beechcraft, a atins o clădire şi s-a prăbuşit marţi, imediat după ora locală 9.00 (0.00, ora României) pe Centrul comercial DFO, situat lângă aeroportul Essendon din Melbourne.

Pilotul a transmis un mesaj de urgenţă către turnul de control, însă avionul s-a prăbuşit la scurtă vreme peste o clădire. Aeronava a explodat, iar martorii spun că flăcările s-au ridicat la 30 de metri în aer.

Magazinul era închis în momentul accidentului şi numai 20 de angajaţi erau la muncă însă într-un alt corp de clădire, aşa că nu au fost înregistrate victime la sol.

Este o zi nespus de tristă pentru statul nostru. Mai mulţi oameni au murit ca urmare a celui mai grav accident aeronautic civic ce s-a petrecut în statul nostru în ultimii 30 de ani”, a spus Daniel Andrews, premierul statului Victoria, anunță digi24.ro

Sursa: mediafax.ro