Dezvoltatorul Wallberg Properties, contronat de antreprenorul arădean Valentin Morar, a anunţat demararea unei investiţii majore în Timişoara. Va construi cartierul rezidenţial XCity Towers cu 955 de apartamente. Lucrările de construcție au început în această vară și se vor întinde pe o perioadă de mai mulți ani fiind organizate în două etape. Wallberg a obținut deja autorizația de construcție pentru primul bloc cu un regim de înălțime de 15 etaje. Proiectul are în componenţă opt blocuri.

Valoarea totală a proiectului va depăși 62 de milioane de euro, din care prima etapă va reprezenta 36 milioane de euro, potrivit datelor transmise de investitor.

Proiectul este amplasat în nordul orașului, în zona Bucovinei, în apropierea clădirii de birouri Vox Technology Park. Prima clădire va cuprinde 135 de apartamente, 114 parcări exterioare și 50 de parcări acoperite, dar și o suprafață de 542 mp destinată spațiilor comerciale și de birouri. Livrarea este programată pentru vara anului 2020.

În perioada de lansare prețurile pornesc de la 1.083 euro/mp, adică 47.119 euro +TVA pentru unitățile studio, 58.545 euro + TVA pentru apartamentele cu două camere, în timp ce unitățile cu trei camere vor avea un preț de pornire de 75.620 + TVA. Apartamentele vor fi echipate cu tehnologie smart ceea ce va permite controlul interfonului ș al parametrilor ambientali direct de pe telefonul mobil sau tablet.

„Ne adresăm în principal angajaților din multinaționalele din Timișoara de middle level, cu o carieră în ascensiune cu bune perspective de dezvoltare, cu venituri în creștere, pentru care a sosit momentul de a deveni proprietari și a-și întemeia o familie”, a declarat Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

Wallberg Properties reunește un grup de companii de dezvoltare imobiliară coordonat de antreprenorul Valentin Morar, activ pe piețele locale din 2004. Portofoliul companiei include şase proiecte în Arad, dintre care Arad Plaza și Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca, un proiect finalizat în anul 2012 în Brașov, dar și ansamblul Sunny Ville din Brașov cu prima etapă încheiată, iar a doua aflată în fază de construcție. Experiența dezvoltatorului este vastă pe segmentul rezidențial, cu peste 150 000 de mp construiți la o valoare de piață estimată la peste 90 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și: