Vestea că Liviu Dragnea  a depus în instanță o cerere de intervenție pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte respectiv secretar general PSD a căzut ca un trăznet.

Mai mulți lideri ai PSD au analizat mișcarea pregătiră de Dragnea. Printre aceștia s-a aflat Codrin și  Ștefănescu, care a comentat la Antena 3 decizia luată de fostul lider PSD.

„Aici nu e vorba de nicio lovitură sau de vreo răzbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers în interesul legii și a clientului, în condițiile următoare. Pentru noi, cei din PSD, pentru simpatizanții noștri, pentru electorat, toată lumea știe că Liviu Dragnea este condamnat politic. În acest dosar, avocații trebuie să facă tot ceea ce este legal și constituțional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare și nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă sau Fifor. E o procedură prin care DNA și Ministerul Public au făcut această execuție. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocaților nu are de-a face cu PSD”, a spus Codrin Ștefănescu.