„Bitdefender a devenit adversarul numărul 1 pentru toţi jucătorii din industria securităţii IT”, a declarat Viorel Canja, Head of Bitdefender Labs. „Produsele noastre ridică standardele în ceea ce priveşte perfomanţa produselor de securitate – nu doar în ceea ce priveşte protecţia oferită, ci şi în termeni de uşurinţă în utilizare şi capacitate de reparare a sistemului după o infecţie”, a continuat acesta

Lider incontestabil în ceea ce priveşte „protecţia împotriva atacurilor malware”, Bitdefender a obţinut un punctaj de 100% la detecţia ameninţărilor de tip “zero-day” (incluzând ameninţări web sau e-mail), faţă de media categoriei, de 92%.  

Totodată, Bitdefender a fost cel mai bun produs al categoriei „curăţarea şi repararea unui sistem infectat”, care evaluează nivelul de dezinfecţie şi capacitatea de eliminare a elementelor rootkit, ascunse, din sistem. Nu în ultimul rând, Bitdefender a obţinut  punctajul de 5.5 dintr-un maxim de 6, în ceea ce priveşte „impactul asupra utilizării sistemului”, categorie care ia în calcul încetinirea sistemului în urma funcţionării softului de protecţie şi numărul de alarme false generate.  

 În sesiunile anterioare de testare – pentru al doilea trimestru al anului 2011 – Bitdefender a stabilit un record în industrie, obţinând 17 puncte dintr-un total de 18 însumat pentru toate cele trei categorii evaluate. În plus, în cadrul celor trei sesiuni de testare AV-Test organizate anul acesta, Bitdefender a obţinut punctajul maxim pentru protecţia sistemului.