Femeile germane vor organiza astazi o miscare de protest pentru a-si exprima nemultumirea in ceea ce priveste diferenta de salarizare dintre sexe, una dintre cele mai mari din Europa.

Mesajul pe care acestea vor sa-l transmita autoritatilor este acela ca pentru aceeasi munca depusa, germanii castiga mai mult decat ele. Conform unor raporturi oficiale, o femeie primeste cu aproape un sfert mai putin decat un barbat, in timp ce media europeana este de 17%.

Situatia este diferita in cele doua parti germane ale fostului Zid al Berlinului. Conform ultimelor statistici (din 2006) diferenta dintre un barbat si o femeie in fosta Germanie de Vest este de 25%, in timp ce in fosta RDG aceasta diferenta este de numai 6%.

„Este regretabil ca dupa caderea Zidului, sistemul vestic a fost preluat de catre cei din est si nu invers”, arata sefa unei organizatii profesionale pentru femei.

Mai mult, femeile aproape ca lipsesc din functiile de Top Management ale companiilor germane. Astfel, doar doua reprezentante ale sexului frumos ocupa functii in board-uri de conducere in topul celor mai mari 30 de companii germane.