”Acest val de aer polar, acest front atmosferic rece va determina pe de-o parte apariţa precipitaţiilor şi pe de altă parte, o scădere a valorilor termice chiar accentuată în zilele următoare, în condiţiile în care masa de aer rece se intensifică.

Temperaturile maxime în aceste zile vor scădea semnificativ, vor deveni în unele zone din ţară chiar mai coborâte decât în mod normal a se întregistra la această dată şi cu mult mai coborâte decât am înregistrat în zilele anterioare în toată ţara. La început în regiunile nordice, nord-vestice, nord-estice, respectiv astăzi, apoi procesul de scădere a temperaturilor va continua mâine, în toată ţara, iar poimâine se va resimţi accentuat.

Această masă de aer rece va determina şi intensificări ale vântului, în partea de sud, sud-est, sud-vest a teritoriului, mai ales mâine şi poimâine. (…) Poimâine, temperaturile maxime vor fi de cel mult 7-8 grade în sudul şi în estul teritoriului, condiţii în care vor fi asociate cu intensificări ale vântului”, a spus meteorologul ANM, Alina Şerban la Antena 3.