TVR a înregistrat o umilință maximă. Ceea c ear fi trebuit să fie un success răsunător pentru postul public de televiziune, s-a dovedit a fi, în final, un eșec de zile mari. Foarte puțini au fost românii care s-au arătat interesați de Selecția Națională Eurovision de pe TVR 1. În schimb, cifrele au indicat că telespectatorii au preferat meciul Dinamo- Botoșani, difuzat pe DigiSport.

TVR-ul s-a clasa abia pe locul 8 în topul audiențelor la nivelul întregii țări, cu 340.000 de români în fiecare minut. Pe locul 1 s-a aflat Antena 1 cu „Asia Express” (1.4 milioane de români), Pro TV cu filmul Dr. Strange (.13 milioane de români) și Kanal D cu Exatlon (1.3 milioane de români) conform paginademedia.ro. Până și meciul Dinamo-Botoșani a fost peste Eurovision. TVR 1 a fost după DigiSport, post care a fost urmărit de aproape 400.000 de români. Partea și mai proastă este că nici tinerii nu s-au înghesuit să vadă competiția câștigată de Ester Peony. Doar câteva zeci de mii (de peste zeci ori mai puțini tineri decât pe Pro TV și de peste trei ori mai puțini decât la meciul Dinamo – Botoșani.

La nivel urban, postul public de televiziune a înregistrat un scor mai bun, ocupând poziția a șaptea, cu 240.000 de telespectatori. Și aici, însă, meciul Dinamo – Botoșani a învins, fiind pe poziția a patra, cu peste 310.000. Topul urban pe intervalul Eurovision a fost condus de Antena 1, cu 760.000 de telespectatori la Asia Expres. Au urmat Pro TV (690.000) și – ceva mai la distanță decât la nivel național – Kanbal D, cu jumătate de milion de telespectatori.

Nici pe segmentul televiziunea publică nu a stat bine. Foarte puțini tineri la Eurovision: nici 40.000 de telespectatori din segmentul 18-49 de ani. Pe acest segment, TVR 1 a avut cifre de peste zece ori mai mici decât primele locuri, Pro TV (420.000) și Antena 1 (410.00). Pe publicul tânăr, Kanal D este mult la distanță: doar 175.000 de telespectatori din publicul tânăr. Meciul Dinamo – Botoșani a plasat Digisport pe locul patru, cu aproape 130.000 de telespectatori, de peste patru ori mai mulți decât la Eurovisionul de pe TVR 1.