”Ce trăim în zilele acestea îmi aduce aminte de finalul romanului Zorba Grecul. Acolo nu se lega absolut nimic, dar Anthony Quinn era de un optimism absolut, unul pe care cu greu îl întâlneşti în literatură. Şi când se alege praful la finalul filmului, când un depozit sare în aer, englezul mic întreabă “Ce o mai fi?”. Şi îi răspunde tatăl lui, Zorba Grecul. “Tată e un dezastru, dar e splendid”.

Mi-am adus aminte de povestea asta pentru că trăim un dezastru care se îndreaptă spre splendoare şi spre absolut. Nu vorbim despre medici,  gripe, răceli, care aparţin nu secolului trecut, ci înainte 1900. Sunt impostori pe care Guvernul îi acreditează. M-am îngrozit, fost şofer şi magazioner, ministru pe la Muncă. Toată tevatura cu ministerul Sănătăţii, cu administraţiile locale. Dezastrul este absolut splendid pentru că aşa vrea un singur om, peşedintele PSD. Eu nu am nimic cu mebrii acestui partid ci cu un singur cetăţean care pretinde ca a scris programul de guvernare la virgulă şi că îl respectă. Ce să respecte? Spitale nu s-au făcut, şcolile sunt cum sunt, sănătatea e tratată cum e tratată. S-au mai mărit nişte lefuri, dar degeaba dacă nu ai condiţii să îţi desfăşori activitatea, asta spunea un medic.

Madam Dăncilă spunea la finalul lui 2018 că dacă nu se vor face 100 de km de autostradă toţi vor fi demişi. Niciun pic de demnitate sau respect faţă de cetăţean. Nu a demis pe nimeni. Acum vine Tăriceanu şi spune că în 2019 vor fi 180 de km de autostradă. Atâta miştocăreală şi nepăsare, pentru că se poate. Nimeni nu ţine socoteala, aţi promis ceva în campanie şi nimic. Bugetul nu se poate alcătui decât pe minciună. Ei vor masă bugetară plătită din mediul de afaceri. Mediul de afaceri e la pământ, bugetul nu există. E înfricoşător.

Singura preocupare a acestui Guvern e să scape o gaşcă, în frunte cu Dragnea, să scape de puşcărie. Asta se gândesc, dimineaţă, la prânz şi seara să scape de puşcărie. Amărâtul de Toader, care stă pe 500-600 de milioane salariu, care îşi calcă pe demnitate. E de mirare cum nişte judecători au reușit să pronunţe sentinţa cu Mazăre şi Constantinescu şi toată gaşca. Deci se poate. Sperăm ca lucrurile să se întâmple. E suspect să nu se dea motivarea la Vâlcov după un an.”, a scris Calinescu pe Facebook.