Pentru a ridica vagoanele rămase suspendate pe pod, Grupul Grampet a contractat compania DEME Macarale, care a adus la locul intervenției o macara de 600 de tone transportată pe cale rutieră, cu ajutorul a 12 camioane.

Condiţiile dificile de la faţa locului au necesitat lucrări de stabilizare a terenului și construirea unei platforme care să permită instalarea macaralei și ridicarea vagoanelor în condiţii sigure pentru infrastructura feroviară din zonă şi pentru echipele de intervenţie.

În paralel, Grupul Grampet s-a implicat în eforturile pentru depoluarea zonei, fiind aplicate peste 10 tone de material absorbant.

Bugetul alocat pentru închirierea echipamentelor necesare și intervenția la fața locului a ajuns la aproximativ un milion de Euro. Dupa finalizarea intervenției, la fața locului va acționa în continuare o firmă specializată până la eliminarea completă a poluării produse.

„Regretăm și ne cerem scuze pentru dificultățile cu care s- au confruntat pasagerii și operatorii de transport feroviar, în urma acestui incident. Încă de la înfiinţarea companiei noastre, în urmă cu aproape 20 de ani, am manifestat o preocupare constantă pentru aplicarea și respectarea celor mai bune practici şi proceduri standard de conduită și siguranță în trafic. Niciun sistem nu este, însă, perfect, și îl îmbunătățim în permanenţă. Așa cum am anunțat încă de la început, colaborăm cu autoritățile pentru finalizarea investigațiilor în acest caz”, a declarat, într-un comunicat de presă, Gruia Stoica, președintele Grampet, cel mai mare grup feroviar din Europa de Sud-Est. 

Pe 12 august, traficul feroviar a fost blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce şapte vagoane ale unui tren încărcat cu combustibil al companiei Grup Feroviar Român a deraiat.
Potrivit Centrului Infotrafic, traficul feroviar a fost  blocat pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea (kilometrulCF 200+200), din cauza unui tren de marfă care a deraiat. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, vagoanele au deraiat în zona viaductului din Cârcea.


Te-ar putea interesa și: