Toader s-a aflat la Parchetul General şi a anunţat declanşareaa procedurii de selecţie pentru postul de procuror general, că acest a contactat un procuror cu probleme de reprezentativitate, iar singurul care poate reprezenta Ministrul Public e procurorul general. În opinia sa, ministrul Justiţiei a recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale . El a susţinut că ministrul a venit tiptil şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.

Vezi aici reacția lui Augustin Lazăr, după anunțul făcut de Tudorel Toader!

„Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie expiră mandatul şi procedura se derulează între timp şi în felul ăsta până la expirarea perioadei vom avea un nou procuror general”, a afirmat Toader.

Întrebat dacă vizează pe cineva anume, el a spus: „Păi nici n-am declanşat procedura şi acum vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atuncea vom vedea”, potrivit news.ro.

Întrebat de asemenea dacă, în opinia sa, este vorba despre un judecător – fost procuror, Toader a spus: „Deci nu avem de unde să ştim. Să vedem întâi cine se înscrie şi dintre cei înscrişi vom selecta. Credeţi că ai putea să ai un favorit înainte de a declanşa procedura?”.

El a afirmat că nu l-a ocolit la vizita la Parchetul General pe Augustin Lazăr, însă a mers să se întâlnească cu Elena Iordache şi Bogdan Licu, s-a întâlnit şi a apoi a plecat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat, joi, la sediul Parchetului General, unde a spus că a mers să vadă cum îşi desfăşoară activitatea procurorii. El a afirmat la sosire că se întâlneşte cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 27 decembrie, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocarea din funcţie a procurorului general.

Te-ar putea interesa și: