Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a povestit după ce l-a vizitat pe deja fostul preşedinte al partidului la Penitenciarul Rahova, că starea lui de spirit este una pe care o are oricine într-o astfel de situație, subliniind că este „un om minunat” și că nu se aștepta la o condamnare, pentru că se consideră nevinovat.

„Greu (a primit vestea, n.r.) Orice om care s-ar afla într-o situație ca asta ar fi… Credeți că este ceva plăcut? E în regulă. (…) Am vorbit. Este un bărbat minunat, dar starea de spirit este ca a oricărui om care este într-o situație de genul acesta”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, unde l-a vizitat pe Dragnea, potrivit mediafax.ro.

Avocata spune că nu au fost încă abordate discuții privind o eventuală cale de atac: „Acestea sunt strategii care urmează, ne gândim”. Flavia Teodosiu a mai spus că Dragnea nu se aștepta la o decizie de condamnare.

„Cum să se aștepte când un om se consideră un om nevinovat? (se aștepta la verdict, n.r.)”, a declarat avocatul.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum. Dragnea a fost încarcerat, luni, la Penitenciarul Rahova.