Liberalul a criticat încă de la început candidatura Rovanei Plumb și chiar i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-și retragă propunerea. Orban susține că Rovana Plumb are probleme de integritate foarte grave.

Mai mult, acesta o somează pe Viorica Dăncilă să retragă candidatura până nu va fi prea târziu.

„Ne facem de ras cu astfel de propuneri, astfel de propuneri nu au sansa sa treaca de Parlamentul European, risca sa faca Romania de ras si ne vor pune in situatia ca Romania sa nu poata sa obtina un portofoliu important datorita vulnerabilitatii si slabiciunii acestor propuneri. Au probleme de integritate foarte grave. De asemenea, au probleme legate de profesionalismul si seriozitatea in activitatea publica”, a spus Orban.

Preșesintele PNL spune că „majoritatea PSD-ALDE a facut zid in jurul Rovanei Plumb pentru a impiedica adoptarea cererii de urmarire penala in cazul Belina”.

Rovana Plumb a fost nominalizată de președintele Comisiei Europene să preia portofoliul Transporturilor. Plumb va fi audiată de către Parlamentul European la începutul lunii viitoare. Acesta trebuie să-și dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv președintele și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate/ vicepreședintele Comisiei Europene.