Julian Assange  a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului de la Londra, fiind nevoit să caute ajutor diplomatic după ce a început să facă o serie de dezvăluiri incredibile cu privire la o serie de incidente care implică guvernul american.

Bărbatul a fost arestat în baza unui mandat de arestare emis pe 29 iunie 2012, deoarece nu s-a prezentat la tribunal. Acesta a fost dus la o secţie de poliţie din centrul Londrei, unde va rămâne până va apărea la Tribunalul din Westminster.

Poliţia a anunţat că a putut intra în ambasadă, spaţiu diplomatic, după ce Ecuadorul a decis retragerea statului de azilant pentru Assange.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.


Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat în legătură cu publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.