Klaus Iohannis a promulgat joi Legea pentru modificarea şi completarea art. 223 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Prin acest decret, instituţiile de învăţământ superior au posibilitatea de a prelua în structura lor cluburile sportive universitare, ca entităţi cu statut de ordonator secundar de credite faţă de universitate.

De asemenea, legea prevede că instituţiile de învaţământ superior de stat pot aloca fonduri pentru cluburile sportive universitare şi pot pune la dispoziţia acestora baza materială a universităţii, în mod gratuit. Mai mult, cluburile sportive universitare pot pune baza materială proprie la dispoziţia universităţilor, în mod gratuit.

„Instituţiile de învăţământ superior de stat pot prelua în subordinea lor cluburi sportive, caz în care devin ordonatori secundari de credite”, se arată în legea promulgată joi.

Alte decrete semnate de Iohannis

Şeful statului a semnat joi şi decretele pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, precum şi pe cel privind supunerea spre adoptare Parlamentului a acceptării Protocolului, deschis spre semnare la Luxemburg la 8 iunie 2017, de modificare a Tratatului referitor la Sistemul european de informaţii privind vehiculele şi permisele de conducere (EUCARIS), semnat la Luxemburg la 29 iunie 2000, precum şi a modificării art. 115 alin. (1) lit. k) din Ordonanţa Guvernului nr. 83/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi serviciilor publice comunitare regim premise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.