Răsturnare de situație în cazul în care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, a fost acuzat că a primit mită pentru a facilita numirea lui Liviu Mihaiu pe post de guvernator al Deltei Dunării. Denunțătorii săi, oameni de bază ai lui Sorin Ovidiu Vântu, au fost trimiși în judecată pentru delapidare. Procurorii DIICOT instrumentează cazul.

DIICOT a trimis în judecată 6 persoane din conducerea a două companii de difuzare a presei – Grupul editorilor şi difuzorilor de presă (GEDP) şi Wolf Tanarg Distribuţie – şi a unui offshore din Seychelles pentru delapidare, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, notează G4Media. 

E vorba de Ion Ifteni fost Eftime, de fiul lui, Ionuţ Eftime, Laszlo Kiss şi alte 3 persoane.

În 2010, aceştia ar fi delapidat din patrimoniul GEDP peste 2 milioane de lei, le-ar fi spălat prin intermediul unor off-shore-uri din Seychelles, apoi ar fi reintrodus banii în sistemul bancar românesc sub o altă justificare şi i-ar fi retras în numerar. Membrii presupului grup infracţional organizat sunt acuzaţi şi de evaziune fiscală de peste 400.000 de lei.

Ion Ifteni fost Eftime şi fiul lui, Ionuţ Eftime, sunt cunoscuţi drept locotenenţi ai fostului mogul de presă, Sorin Ovidiu Vîntu. De altfel, Ionuţ Eftime se află în penitenciar, fiind condamnat alături de Sov în alt dosar penal.