Surse oficiale au declarat pentru Reuters că Guvernul german ia o măsură drastică. Potrivit acestora, autoritățile nu vor mai oferi testări gratuite pentru Covid-19 începând cu 11 octombrie.

Decizia Germaniei vine în încercarea de a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze, pe fondul îngrijorărilor cu privire la o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, mai precizează sursele citate.

Trebuie amintit faptul că această măsură vine cu mai puţin de şapte săptămâni înainte de alegerile federale. În cursul zilei de marți, cancelarul Angela Merkel şi liderii celor 16 state federale s-au întâlnit pentru a discuta măsuri pentru evitarea unui nou val de infectări, ca urmare a răspândirii variantei Delta de coronavirus, şi evitarea impunerii de noi restricţii.

Germania renunță la testările gratuite pentru COVID 

În final, în urma discuțiilor purtate, oficialii germani au ajuns la decizia de a pune capăt testărilor gratuite pentru întreaga populație, cu excepţia celor pentru care nu este recomandată vaccinarea, precum copiii şi femeile însărcinate, au precizat sursele.

Același surse mai susțin că oficialii germani speră că acest lucru va încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze împotriva Covid-19, în condiţiile în care persoanele nevaccinate vor trebui să plătească pentru a fi testate pentru a putea intra în restaurante, participa la slujbe religioase şi pentru a putea face sport în spaţii închise.

Amintim faptul că, din luna martie și până în prezent, Germania a oferit testarea gratuită pentru întreaga populaţie, pentru a face posibilă o revenire treptată la viaţa normală după luni de carantină. Deşi aproximativ 55% dintre germani sunt complet vaccinaţi, ritmul inoculărilor a încetinit.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus pe teritoriul țării, în ultima săptămână, Germania a înregistrat peste 3.000 de cazuri zilnice, numărul total al infectărilor ajungând astfel la 3,79 milioane. De cealaltă parte, bilanţul deceselor în Germania este de 91.803.