Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că există o înțelegere tacită și că luni nu va exista cvorum la ședința dedicată învestirii noului Guvern Orban.

În opinia sa, alegerile prezidențiale din primul tur vor fi influențate de acest vot numai în măsura „în care cade Guvernul Orban”.

„Dacă pică Guvernul e o lovitură cumplită pentru Ludovic Orban care e șef de campanie și pentru PNL. Dacă nu se face cvorum, meciul nu s-a jucat. Este o înțelegere tacită între forțele politice din România să nu fie cvorum. Pentru că teoretic, trebuie lăsat după alegeri. Dacă nu se face cvorum acum nu înseamnă nimic. Dacă se face cvorum înseamnă că PSD nu stăpânește parlamentarii. Singurul perdant ar fi PSD dacă s-ar face cvorum”, a comentat jurnalistul la Antena 3.

Pe de altă parte, PSD a acuzat, prin vocea lui Titus Corlățean, existența unui blat între liberali și Victor Ponta.

El a dezvăluit că în mai multe județe Pro România distribuie modele de buletine de vot în care au modificat ordinea partidelor astfel încât să fie avantajat PNL-ul. „E blat pe față Pro România – PNL!”, a spus Corlățean. Acesta a zis că și mâine la votul pentru guvernul Ludovic Orban totul depinde de „blatul Pro România – PNL”. Corlățean a arătat că pe buletinele de vot împărțite de Pro România, apare ștampila VOTAT în dreptul candidatului independent Mircea Diaconu, susținut de Ponta. Corlățean a spus că Pro România a modificat ordinea candidaților: pe prima poziție a buletinelor oficiale de vot este PNL, însă în hârtiile distribuite de Pro România, PNL este tras lângă Mircea Diaconu, unde e ștampila VOTAT, iar pe prima poziție, cât mai departe de Mircea Diaconu, este PSD.