Un tânăr a deschis focul într-o sinagogă, în apropiere de San Diego, în sudul Californiei, a ucis o persoană şi a rănit alte trei, inclusiv un rabin, iar preşedintele Donald Trump a denunţat imediat o ”crimă motivată de ură”.

”Aveam patru răniţi cu armă de foc, iar una dintre persoane a decedat”, a explicat primarul localităţii Poway, Steve Vaus, pentru postul MSNBC. El a adăugat că rabinul a fost rănit la mână şi că viaţa altor răniţi nu era în perciol.

Poliţia locală a anunţat că presupusul atacator, un tânăr în vârstă de 19 ani, un locuitor din San Diego, a fost arestat. Răniţii sunt o tânără şi doi bărbaţi adulţi, iar o femeie mai în vârstă a murit din cauza rănilor. Puştile de asalt de tip AR-15 au fost folosote în numeroase atacuri armate în Statele Unite în ultimii ani.

”Eram în faţa casei, mă pregăteam de grădinărit şi am auzit şase sau şapte detonări”, a povestit la postul local de televiziune NBC7 Christopher Folts, care locuieşte în apropiere de sinagogă.

Atacatorul a fugit cu maşina la sosirea poliţiei, dar a fost prins din urmă şi condus la Departamentul Poliţiei din San Diego, a adăugat Gore.

Trump a transmis condoleanțe

Un grănicer, care se afla la faţa locului, în afara programului, a tras asupra suspectului în momentul în care acesta fugea şi i-a atins maşina. Bărbatul a fost arestat, până la urmă, de o echipă canină a poliţiei, care a sosit rapid la faţa locului, a precizat şeful Poliţiei din San Diego, David Nisleit.

”Atunci când poliţistul l-a arestat pe bărbatul în vârstă de 19 ani, el a văzut clar puşca pe scaunul pasagerului vehiculului. Bărbatul a fost plasat în detenţie fără alt incident”, a adăugat el.

Potrivit presei locale, este vorba despre John T. Earnest, care ar revendica în scrisoare un incendiu la Moschea din Escondido, în apropiere, în urmă cu o lună, unde ar fi inscripţionat grafitti evocând atacul la două moschei în Christchurch, în Noua Zeelandă. Potrivit postului KGTV, sinagoga sărbătore Paştele evreiesc, începâd de la ora locală 11.00 (21.00, ora României).

Preşedintele american Donald Trump a prezentat ”cele mai sincere condoleanţe”. ”În acest stadiu, se pare că este vorba despre o crimă motivată de ură, însă trasmit cele mai sincere condoleanţe tuturor celor care sunt afectaţi şi vomclatifica acest caz”, a declarat el de la Casa Albă.