În acest moment starea de sănătate a lui Ion Iliescu este una stabilă, operația încheidu-se cu succes. Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, s-a operat la Insitutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”.

Probleme cardiace ale lui Ion Iliescu sunt de mai multă vreme. În anul 2005, Iliescu a avut nevoie de o operație pentru a i se lărgi cinci vase de sânge. Operația a avut loc la spitalul Elias din București, acolo unde Iliescu merge frecvent la control.

În anul 2007, fostul președinte al României a suferit o intervenție medicală la Paris pentru că a avut nevoie să-i fie montat stentul cu numărul șase de la nivelul inimii. Conform A3, Ion Iliescu a declarat la acel moment că „nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”.

În anul 2012, lui Ion Iliescu i-a fost descoperit un polip pe colon care a trebuit cauterizat. Operația a avut loc tot la spitalul Elias.

La vârsta de 39 de ani, mai exact în anul 1970, un raport al Ministerul Sănătății privind ”starea de sănătate a tovarășilor din conducerea superioară de partid”, Ion Iliescu a suferit de rinită cronică vasomotorie. Această afecțiune presupune strănut cronic, congestia nazală sau scurgerile nazale.

Tot atunci, Ion Iliescu a trecut printr-un episod de enterocolită acută, dar care s-a vindecat rapid.

Acesta a mai trecit și prin sindromul periartritei scapulohumerale drepte, caracterizată prin durere, redoare articulară, determinate de procese patologice localizate la nivelul umărului.