Update 2: Noi informații transmise de Poliției privind accidentul din Pipera

Apare noi informații privind accidentul din Pipera în care a fost implicată o mașină a Ambasadei SUA la Buurești. Victima este o femeie de 42 de ani care a fost lovită de o maşină pe bulevardul Pipera din Voluntari, pe trecerea de pietoni.

“La data de 25 ianuarie, în jurul orei 16,20, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Pipera din Voluntari, soldat cu rănirea unui pieton. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Voluntari şi ai Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea cercetărilor”, informează IPJ Ilfov într-un comunicat.

La locul producerii accidentului s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat victima, respectiv o femeie, în vârstă de 42 de ani, la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto, o femeie de 32 de ani, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

“În prezent, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun”, mai arată polițiștii.

UPDATE: Victima accidentului este tratată la fața locului

Din ultimele informații, victima este rănită, dar este în viață. Mai mult, un echipaj de ambulanță îi acordă primul ajutor chiar la locul accidentului, undeva pe bulevardul Pipera, în nordul Capitalei.

Știre inițială.

Un accident grav a avut loc marți seară pe bulevardul Pipera din București, după ce o femeie în vârstă de vreo 40 de ani a fost lovită de o maşină a ambasadei SUA pe o trecere de pietoni.

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de viceconsulul Ambasadei SUA la București

Din primele informații nu se cunoaște care este starea victimei, scrie Antena 3.

Totuși, conform sursei citate, o femeie care traversa pe o trecere de pietoni a fost lovită de un autoturism care aparţine Ambasadei Statelor Unite. Accidentul a avut loc pe bulevardul Pipera. În prezent, victima este consultată de medici. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce apar.

Totuși, se știe că maşină era condusă de o femeie, viceconsul la Ambasada SUA.

Un polițist a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni în 13 ianuarie, tot în  București

Un incident asemănător a avut loc joi, 13 ianuarie, atunci când o mașină de poliție a accidentat două fete, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre ele a murit, iar cealaltă a ajuns la spital. Mai mult, vinovatul, adică polițistul care le-a lovit mortal cu mașina, este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Ancheta ar putea fi extinsă și cu alte acuzații, după ce procurorii au stabilit că agentul nu avea nicio misiune, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

„Din momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, care urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate victimei și a accidentat-o, provocând leziuni traumatioce ce au cauzat decesul imediat al victimei”, a declarat procurorul Călin Radu.

El a precizat că fetița a fost accidentată pe trecerea de pietoni.

„În acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. Din administrarea mijlocelor de probă s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune”, a adăugat Radu la o zi după teribila tragedie.