Într-o tulburătoare analiză despre zona euro în care nu lipsesc termeni precum disaster, panics, bank failures, sau collapse, cei de The Economist, poate cea mai prestigioasă economică din lume, scriu că ruperea zonei euro ar înseamna o criză globală mult mai gravă decât cea din 2008-2009.

Alegerea pentru Merkel s-a luat deja

Cuvinte dure la adresa cancelarului german, Angela Merkel. Jurnaliștii The Economist fac o scurtă dar tranșantă analiză a poziției în care se află acum Angela Merkel, arătând că Banca Centrală și cancelarul german nu mai pot continua făcând un corp separat de restul și promițând salvarea euro.

"Dacă nu va face o alegere curând, cancelarul german va constata că alegerile s-au luat pentru ea". Cu aceste cuvinte se încheie una dintre cele mai pesimiste analize ale publicației.

Time: Declinul şi căderea Europei

Nu este prima dată în acest an când o copertă a unei publicații stârnește reacții.

O ediţie a revistei Time din luna august trimite lumii un mesaj care face pielea de găină: Declinul şi căderea Europei.

Un bărbat  îmbrăcat precum cei care au jefuit Londra, pe o stradă în flăcări. Dacă, în general, revista are o copertă diferită pentru fiecare continent, această ediţie are o temă şi o imagine unică.

"Uniunea sa economică se destramă, Londra este în flăcări, iar paretenerul său comercial care ieri era viabil este astăzi pra slab pentru a îi veni în ajutor sau pentru a ajuta euro. Spuneţi adio vechiului ordin", explicau editorii alegerea făcută.