Este vorba despre Unicornul românesc UiPath. Acesta a reușit să închidă seria D de finanțare la 568 milioane de dolari, iar noua investiție ridică valoarea startup-ului la o cifră fabuloasă, şapte miliarde de dolari.

Totul a ajuns la asemenea cifre după ce tot procesul a fost condus de către cei de la Coatue Dragoneer. De asemenea, Wellington, Sands Capital, sau fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, , care a condus rundele din Seria A și Seria B, au paticipat la întreaga operațiune. CapitalG și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezentă (D), precum și alți investitori din trecut – Madrona Ventures și Seedcamp.

„Liderii de business-uri de peste tot își sporesc forța de muncă cu roboți software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri și eliberându-și angajații de sarcini repetitive pentru a-și dedica timpul sarcinilor strategice”, a spus Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul startup-ului de software de Enterprise Robotic Process Automation (RPA), citat de economica.net.

Clienții UiPath sunt adevărați giganți la livel mondial. Google, Duracell, US Navy, LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, Orange, Uber, Virgin Media, Ricoh Company și World Fuel Services. UiPath a fost finanțată de către Daniel Dineş şi Marius Tîrcă, iar compania are sediul central în New York.