Principala măsură ar fi interzicerea folosirii telefoanelor mobile şi a dispozitivelor fără fir în şcoli. Raportul precizează că aceste dispozitive pot cauza cancer şi afectează dezvoltatea creierului.

Rezultatatele contrazic concluziile la care au ajuns experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care spun că undele electromagnetice au un impact minor asupra corpului uman.

Există foarte puţine dovezi în prezent care să sprijine  raportul comitetului CE. Undele emise de telefoanele mobile au o intensitate din ce în ce mai scăzută şi sunt oricum sub limitele impuse de standardele internaţionale.

Comisia consideră că statele membre ar trebui să impună câteva dispoziţii importante, precum introducerea unor praguri pentru nivelurile de radiaţii, o etichetare clară a produselor prin care să se atragă atenţia că aceste unde ar putea fi dăunătoare, dar şi campanii de informare destinate copiilor şi tinerilor adulţi cu privire la riscurile pentru sănătate.

Aceste avertizări şi interdicţii ar trebui puse într-o directivă europeană, care va deveni obligatorie pentru toate statele membre.

Tu ce părere ai, ar trebui interzise telefoanele mobile în şcoli?