Dacă până acum se căutau experți în economie, anul viitor, Uniunea Europeană are nevoie de asistenți în domenii de cercetare: biologie şi ştiinţele vieţii, chimie, fizică, cercetare nucleară, inginerie civilă şi mecanică, electronică şi inginerie electrică. În total sunt: 80 de locuri de muncă, între 10 și 16 posturi pentru fiecare specializare, informează digi24.ro.

Cei care reușesc să obțină un astfel de post devin funcționari permanenți, adică primesc un loc de muncă pe viață. Desigur dacă nu comit fapte flagrante, riscul de a fi disponibilizat este minim. Acesta ar fi un avantaj.

Iar altul, demn de luat în seamă, este leafa. Salariul de bază pornește de la 3300 de euro, la care se adaugă prime și multiple beneficii: alocații pentru familie, 2 % din salariul de bază, 167 de euro alocație pentru casă, plus 360 de euro bani de întreținere a copilului, alocația pentru grădiniță, care înseamnă 89 de euro. Și indemnizație de expatriere care înseamnă 16 % din salariul de bază.
Și, ar mai fi de menționat un amănunt, selecția celor care își doresc să lucreze într-o instituție a Uniunii Europene este una destul de riguroasă. 

Sursa: digi24.ro