Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi-ar dori ca plajele de pe litoralul românesc să treacă din administrarea statului în cea a Consiliului Judeţean, dar este conştientă că acest demers este unul deosebit de dificil şi greu de realizat.

„Credem că plajele ar trebui să fie la Consiliul Judeţean, care să regândească administrarea lor unitară, iar plajele turistice numai la cei care au activităţi de turism, pe durata sezonului estival, pe un contract multianual… Câtă vreme fondurile europene alocate lucrărilor pentru protejarea plajelor vin prin Ministerul Mediului va fi foarte greu să putem lua atribuţiile legale de plajă de la Ministerul Mediului”, a declarat Elena Udrea în cadrul seminarului „Urbanismul şi turismul durabil. O provocare pentru relansarea litoralului românesc”.

Fără toalete pe plajă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai spus că ar trebui regândit şi modul de amplasare a barurilor şi toaletelor pe plajă astfel încât ele să nu fie foarte apropiate pentru că ar aglomera suprafaţa de plajă.

„Nu poţi să ceri fiecărei plaje în parte să aibă toalete, cabină de duş, cabină de schimb, pentru ar însemna să avem o aglomerare de cabine pe toată plaja. Trebuie gândite într-un plan urbanistic la nivelul tuturor staţiunilor care să spună exact unde sunt beach-bar-urile, unde sunt toaletele, unde sunt cabinele de duş, nu fiecare plajă de 500 de metri să aibă toaletă, cabină de duş şi beach-bar pentru că atunci e o nebunie, plaja va fi plină de astfel de construcţii”, a mai spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a participat, sâmbătă, la seminarul „Urbanismul şi turismul durabil. O provocare pentru relansarea litoralului românesc”, desfăşurat la Mangalia.

SURSA: Mediafax