„Am impresia că discursul meu a venit prea târziu. Sala a hotărât: Emil Boc – preşedinte. Astăzi, PDL decide soarta României pentru că de votul nostru de azi depinde guvernarea României de către PDL, începând de luni încolo, începând din 2012. Şi, de asemenea, va depinde şansa PDL pentru a propune un candidat la Cotroceni pentru 2014. Nu o să lăsăm scaunul de preşedinte USL-ului, de aceea astăzi trebuie să votăm cu mintea şi cu sufletul”, a afirmat Elena Udrea, susţinând candidatura lui Emil Boc la şefia PDL.
Ea a adăugat că soluţia prezentată de Emil Boc este cea a parteneriatului cu preşedintele Traian Băsescu, parteneriat despre care Udrea spune că este ‘soluţia pentru România’.
„Eu am un singur obiectiv: PDL să câştige alegerile în 2012. Pentru asta, în fruntea PDL ne trebuie un învingător – Emil Boc a câştigat de două ori Primăria Clujului şi toate bătăliile în care a condus PDL. Experienţa lui Emil Boc este una de învingător, acesta este exemplul pe care PDL vrea să-l aibă în fruntea lui”, a continuat Udrea.
Potrivit acesteia, în urma alegerilor, PDL trebuie să iasă o echipă unită, iar alături de Emil Boc au loc toţi cei care vor să pună umărul la reforma partidului, inclusiv contracandidaţii Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.
Elena Udrea a criticat opoziţia, despre care spune că scade în sondaje, fapt ce face ca PDL să poată să crească dacă va continua reformele începute şi dacă va rămâne o echipă unită.
„Spunea domnul acesta care e cu maşinuţa toată ziua că aş fi un Traian Băsescu în fustă, ceea ce mă onorează. El ar vrea să fie un Adrian Năstase, dar n-aş putea spune despre el că este un Adrian Năstase în pantaloni. În ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu, nu ne-am mai certat pentru programarea de la coafor pentru că dânsul se trezeşte după prânz”, a conchis Udrea.