Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism, deoarece în cazul acestora evaziunea fiscală nu este un fenomen de masă.

“Nu sunt de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism. Evaziunea fiscală trebuie eradicată, dar nu cred că în cazul agenţiilor de turism acesta este un fenomen de masă”, a spus Udrea.

Potrivit ultimului proiect de modificare a impozitului minim, restaurantele, hotelurile, turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.

“Nu agenţiile fac evaziune”

“Eu am vorbit despre fenomenul evaziunii în turism şi chiar am întreprins măsuri împotriva acestuia, am desfăşurat o campanie de informare împotriva turismului la negru şi am întărit acţiunile de control, dar, repet, nu cred că agenţiile sunt cele care fac evaziune. Urmează să mă întâlnesc cu reprezentanţi ai agenţiilor şi ai Ministerului Finanţelor pentru a găsi o soluţie”, a mai spus Udrea.

De asemenea, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) s-a declarat “profund indignată” de introducerea impozitului minim pentru categoria agenţiilor de turism, susţinând că activitatea acestora “prezintă cota zero de evaziune fiscală”.