Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi pentru Mediafax că, dacă se va reduce numărul bugetarilor, Guvernul nu va fi nevoit să majoreze taxele, nici în acest an şi nici în 2011.

„Dacă punem în practică soluţiile Guvernului, aşa cum au fost ele gândite, dacă vom reuşi asta, nu va fi nevoie să mărim taxele nici acum, şi nici anul viitor”, a spus Udrea.

Ea a susţinut că dacă în următoarele şase luni din sectorul bugetar vor fi disponibilizate toate acele persoane care sunt de prisos nu va mai fi nevoie ca de la 1 ianuarie să se aplice în continuare scăderi de salarii.

„Practic, suma de la buget, banii pe care nu-i avem ca să plătim salarii, se vor acoperi din aceste disponibilizări. Statul trebuie să consume cât produce”, a mai spus Udrea.

Autorităţile au anunţat un program de reducere a cheltuielilor, inclusiv a salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, precum şi a personalului din sistemul public, pentru a evita majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare.

SURSA: Mediafax