‘Este un an foarte bun pentru producţia agricolă din Ucraina. Se estimează că în acest an Ucraina va înregistra o cifră record la recolta de cereale raportată la ultimii 20 de ani. Conform estimărilor Ministerului Agriculturii al Ucrainei se preconizează că recolta de cereale va fi de 60 de milioane de tone, cu 13% mai mare decât cea de anul trecut. Având o asemenea producţie se prevede o creştere a exportului de produse agricole în alte ţări. În ceea ce priveşte exportul de cereale pentru perioada 2012-2013, Ucraina se va situa pe locul doi, după Statele Unite’, a spus Andrii Hryniuk, în cadrul seminarului ‘Dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale dintre România şi ţările estice’, organizat în cadrul târgului Carnexpo 2013.

Acesta susţine că în ceea ce priveşte exporturile de ulei de floarea soarelui, Ucraina se află pe primul loc în lume. De asemenea, în Ucraina se dezvoltă foarte activ sectorul zootehniei şi al producţiei de carne şi se aşteaptă ca exportul să crească de două ori.

Potrivit estimărilor din piaţă, România se va apropia în acest an de o producţie de cereale şi oleaginoase de 24 de milioane de tone, uşor peste nivelul anului 2011, când s-au recoltat în jur de 23,5 milioane de tone, dar cu aproape 70% mai mult decât în 2012. Revista de specialitate Industria carnii.ro organizează Târgul Internaţional Carnexpo 2013 în perioada 23 – 26 octombrie, în incinta complexului expoziţional Exporom.

Carnexpo 2013 – cel mai mare târg din sud-estul Europei specializat pe industria cărnii şi domeniile conexe acesteia – reuneşte sub acelaşi pavilion atât companii de prestigiu la nivel internaţional, cât şi principalii jucători din industria cărnii din România.

SURSA: Agerpres