Grupul elvetian UBS, cea mai mare companie de gestionare a averilor din lume in ceea ce priveste activele, ar putea disponibiliza inca 4.500 de angajati, in viitorul apropiat.

Conform ziarului elvetian SonntagsZeitung, este posibil ca UBS sa aplice noile concedieri in urmatoarele saptamani. O alta publicatie elvetiana, Sonntag, a mentionat ca banca ar putea disponibiliza 3.000-4.000 de angajati, fara a oferi sursa.

UBS incearca sa isi redreseze faima, dupa ce a facut investitii masive in active riscante din SUA. Din aceste motive grupul a inregistrat cele mai mari pierderi in Europa si a fost nevoit sa recurga la ajutor din partea guvernului.

UBS a anuntat deja concedierea a aproximativ 900 de salariati, mare parte din cadrul diviziei de investitii bancare, pentru a aduce numarul total al angajatilor la sub 80.000.

„In aceasta primavara am anuntat disponibilizari la nivel global in cadrul diviziei de investitii bancare dar si in alte divizii. Aceste reduceri de personal sunt in curs de derulare”, a declarat un purtator de cuvant al UBS. Acesta nu a comentat cu privire la alte disponibilizari.

Sursa: Bloomberg