UBS AG, cea mai mare banca din Europa in ceea ce priveste pierderile cauzate de criza creditelor, ar putea renunta la 1.900 de angajati din divizia de investitii, conform declaratiilor unor persoane apropiate companiei. Decizia finala va fi luata pe 2 octombrie, in cadrul intalnirii actionarilor.

Cei 1.900 de salariati inclusi in planul de disponibilizare reprezinta 10% din totalul angajatilor. UBS anuntase initial ca va concedia peste 7.000 de salariati in incercarea de a reduce din costuri.

UBS a pierdut 42 de miliarde de dolari din deprecierea activelor, in urma crizei subprime de pe piata creditelor ipotecare. Aceasta este cea mai mare pierdere inregistrata de o banca europeana. Numai in al doilea trimestru al anului in curs banca elvetiana a afisat o pierdere de 358 milioane franci elvetieni (221 milioane euro), fata de de un profit de 5,6 miliarde franci inregistrat in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, gigantul bancar elvetian a anuntat ca are in plan sa isi imparta activitatile in trei divizii autonome pe fondul crizei suprime.

Sursa: Bloomberg