Cei mai mulți dintre noi am apeluat și nu doar o dată la serviciile Uber, Taxify, Bla, Bla Car și Clever Go. Viitorul acestor companii devine însă incert dacă ținem cont de presiunea extraordinară la care vor fi supuse în zile următoare. Concret, transportatorii români au anunțat mitinguri de amploare în Capitală și în țară. Motivul: lipsa de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a anunțat că va relua protestele de stradă și că în jur de 2.000 de mașini vor fi parcate miercuri în fața Guvernului. Orele la care taximetriștii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorități vor fi între 9:00-15:00. Tot pentru miercuri au fost aprobate proteste la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina. 

„Nu este un miting politic. Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă pentru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții  Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy ,Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, citat de Antena 3
COTAR promite să insiste pe subiect dacă doleanțele lor nu vor fi soluționate. Astfel, un alt miting de amploare este anunțat pentru 27-28 februarie. Atunci, Bucureștiul urmează să fie blocat cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară. COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane.
COTAR a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea desfășurării unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii au susținut că Executivul refuză să actualizeze legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber. La solicitarea expresă a reprezentanților Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie și să renunțe la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate în urma acțiunii de maine, la sfârșitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul.