În această perioadă de criză, restaurantele locale au mari dificultăți în a-și desfășura activitatea și în a supraviețui impactului provocat de Covid-19.

Uber Eats a decis ca, începând de astăzi, să renunțe la taxa de livrare pentru toți utilizatorii din România și din multe alte piețe din Europa Centrală și de Est, până pe 22 martie.

Pentru a beneficia de livrare gratuită pentru 10 comenzi, utilizatorii trebuie să activeze codul promoțional LIVRAREGRATUITA.

Uber Eats a renunțat la taxa de livrare

“Având în vedere că majoritatea clienților aleg să stea acasă, vrem să fim alături de comunitățile din România și să le sprijinim în această perioadă dificilă. Am început să informăm utilizatorii despre cum pot solicita în aplicație ca mâncarea să le fie lăsată în fața ușii și am renunțat la taxa de livrare pentru ca mâncarea să ajungă la destinație în siguranță și simplu, iar cererea pentru restaurantele locale să crească”, spune Charity Safford, Director Uber Eats Europa de Nord, Centrală și de Est

Utilizatorii Uber Eats au posibilitatea de a introduce în aplicație instrucțiuni specifice pentru livrare, precum “vă rog să lăsați comanda la recepție” sau “vă rog să lăsați comanda în fața ușii”.

“Ca răspuns la îngrijorările legate de coronavirus și a tendinței de a limita contactul direct, am început să îi informăm pe utilizatori în legătură cu aceste opțiuni și, în același timp, grăbim dezvoltarea de noi funcționalități care să facă acest proces chiar mai simplu decât este deja. Sperăm ca acest lucru să vină în ajutorul tuturor celor care folosesc platforma în următoarele săptămâni.”

Uber Eats, deschiși către noi parteneriate

“Știm că industria restaurantelor se confruntă cu provocări noi și imprevizibile pe măsură ce coronavirusul continuă să se propage. Livrarea mâncării poate ajuta restaurantele să gestioneze mai ușor restrângerea activității sau chiar închiderea locației pentru o perioada nedeterminată. Avem o echipă dedicată pentru restaurantele care își doresc să devină parteneri și analizăm diferite modalități prin care putem sprijini restaurantele din toată lumea, așa cum este livrarea gratuită”.