În cadrul unei conferințe de presă din San Francisco, Uber a anunțat noi produse și funcționalități, câteva dintre ele urmând să fie disponibile și în România. Este vorba despre următoarea etapă a aplicației Uber: un nou mod de a descoperi, accesa și experimenta numărul mare de servicii disponibile pe platformă. De acum înainte, călătoriile, serviciul de livrare și alte opțiuni vor fi vizibile una lângă cealaltă în aplicație, pentru ca utilizatorii să facă alegerea potrivită mai ușor.

Pentru a se asigura că se urcă în mașina care trebuie, utilizatorii pot opta pentru primirea unui cod PIN de 4 cifre pe care să-l comunice verbal șoferului. Acesta va putea începe cursa numai după ce PIN-ul corect este introdus în aplicație. De asemenea, dezvoltăm o nouă tehnologie care să folosească ultrasunete pentru a verifica automat că pasagerii se urcă în mașina potrivită, fără a mai folosi PIN-ul, precizează Uber.

Până la sfârșitul lunii octombrie, utilizatorii din peste 200 de orașe din întreaga lume vor primi o notificare în aplicație atunci când coboară din mașină aproape de o pistă pentru biciclete. Uber speră că această funcționalitate va contribui la atenția pasagerilor înainte de a deschide portiera mașinii, când vor fi atenționați să verifice dacă sunt bicicliști pe pistă.

Compania anunță un abonament lunar care presupune o serie de reduceri într-un singur loc, printre care asigurarea unui preț mai mic pe cursă sau taxa de livrare 0 pe Uber Eats. Opțiunea va fi disponibilă pentru utilizatorii din 10 orașe care folosesc aplicația de ridesharing, Uber Eats și, pentru un timp limitat, bicicletele și scuterele Uber. Aceste opțiuni se adaugă la Ride Pass, disponibil în 40 de orașe.

Pentru şoferii Uber, compania anunţă debutul unui estimator de câștiguri pentru a ajuta șoferii să aibă o idee mai clară a potențialului lor financiar în aplicație. De acum încolo, aplicaţia ar trebui să livreze șoferilor mai multe informații pentru ca ei să înțeleagă exact care sunt posibilitățile lor de câștig chiar înainte de prima cursă. În plus, Uber va lansa noi funcții ajutătoare, printre care o hartă a cererilor care semnalează zonele de unde utilizatorii comandă Uber cel mai des, cu predicții mai bune pentru momentele în care șoferii pot primi curse.

O nouă opțiune, ce va deveni funcțională la nivel global în săptămânile care urmează, are scopul de a ușura comandarea unui fel de mâncare prin Uber Eats pentru persoanele alergice sau care au anumite restricții în dietă. Cum funcționează:

  • Poți să selectezi acele restaurante care au meniuri speciale pentru persoane alergice
  • Atunci când alegi un fel de mâncare, poți să comunici ușor restaurantului care sunt alergiile sau restricțiile tale în dietă, direct prin aplicație;
  • Dacă un restaurant nu poate accepta o solicitare, acesta va putea trimite un mesaj cu o recomandare de meniu potrivit nevoilor tale.

Începând cu luna viitoare, atunci când plasezi o comandă, va trebui să soliciți paie, tacâmuri și alte consumabile de unică folosință. Restaurantele nu le vor mai include automat, precizează Uber, care se implică astfel activ în reducerea deşeurilor de plastic la nivel global.