Decizia Consiliului a fost luată cu menţiunea ca într-un an producţia proprie a noului canal să ajungă la 50%. CNA a cerut, de asemenea, ca pe frecvenţa pe care emitea TVR Cultural să apară textul Emisie întreruptă în urma Hotărârii Consiliului de Administraţie, până la 15 decembrie, în locul sintagmei Revizie tehnică.
Directorul general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Claudiu Săftoiu, a declarat că ieri au fost stabilite toate datele tehnice, urmând ca astăzi să se redeschidă transmisia pe TVR Info pentru teste, până pe 15 noiembrie.
Parteneriatul dintre TVR şi Euronews reprezintă o premieră pentru serviciul de televiziune publică din România, susţine preşedintele-director general al SRTv. În viitorul apropiat, TVR Info va oferi un program partajat, cu un conţinut propriu de 3%, timp de 24 de ore, urmând ca proporţia să crească ulterior.

Mai precis, noua echipă va produce un jurnal de 15 minute, de luni până vineri, urmând ca să aducă un conţinut de reluări de programe locale şi din arhiva TVR. Acesta urmează tipologia informaţiilor de la Euronews, putând apropia conţinutul local de filosofia Euronews.

Reorganizarea activităţii presupune producţia de ştiri, împreună cu difuzarea de filme, şase-şapte persoane angajate cu costuri minime.

Documentarele Euronews vor fi difuzate titrat, urmând ca jurnalele să fie transmise în limba engleză, existând şi posibilitatea de a fi transmise, în viitor, într-o limbă accesibilă telespectatorului român prin intermediul TVR HD.

Sportul va fi doar în limba română, a precizat din partea TVR Nicolae Voican.

Săftoiu a declarat că are susţinerea Consiliului de Administraţie ale SRTv pentru realizarea acordului cu Euronews şi că nu a vorbit niciodată de închiderea unor canale ale Televiziunii Naţionale.

Acordul cu Euronews este pe o perioadă nedeterminată, urmând ca, în cel mult doi ani, acesta să crească la 50% programe româneşti şi 50% Euronews.

Anunţul parteneriatului TVR cu Euronews a fost făcut pe 2 octombrie într-o videoconferinţă mondială Euronews la care au participat peste 700 de jurnalişti din 20 de ţări.

Canal multilingual de ştiri de televiziune, Euronews a fost înfiinţat în 1993, având sediul în Lyon-Ecully, Franţa. TVR este membru acţionar Euronews din 18 octombrie 2004.

Prin contractul semnat cu Euronews, TVR primeşte versiunea internaţională a segmentului de ştiri şi permisiunea de a traduce şi difuza acest segment în limba română pe canalele sale, aminteşte Agerpres.