UPDATE: Televiziunea Română făcut precizări cu privire la motivele care au dus la întreruperea transmisiunii live a citirii textului moțiunii de cenzură. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții TVR susțin că „transmisia de la Parlament a fost întreruptă exclusiv pentru a difuza un scurt calup publicitar între două emisiuni ale TVR, conform obligațiilor contractuale pe care instituția le are cu partenerii săi”.

Știrea inițială:

Fix în momentul în care era citit textul moțiunii de cenzură, televiziunea publică a ales să întrerupă transmisiunea, argumentându-și decizia prin faptul că textul citit nu este același cu cel apărut în Monitorul Oficial. Transmisiunea a fost reluată ulterior, spre finalul citirii moțiunii.

Decizia televiziunii publice a agitat apele în mediul online, acolo unde românii au criticat aspru întreruperea transmisiunii, acuzând TVR de „accente comunistoide”:

„Accente comunistoide la 29 de ani de la revoluție,” este declarația unui internaut.

O altă persoană susține că „TVR este exact ca în ’90, televiziunea de partid”.

De asemenea, un internaut exclamă: „E clar, suntem în dictatură,” în vreme ce un alt român concluzionează: „Este grav de tot. Comuniștii se gândesc cu nostalgie la perioada de cenzură”.